Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Leren van Ongevallen, 4e herziene editie

Een overzicht van analysemethodieken

Paperback Nederlands 2015 9789012395779
Verkooppositie 2524Hoogste positie: 201
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Ongevallen geven de gaten in onze veiligheidsmaatregelen aan. Ongevallen, maar ook bijna-ongevallen en incidenten geven ons inzicht in waar preventieve maatregelen ontbreken of nog onvoldoende gefunctioneerd hebben. Vervolgens kunnen er maatregelen worden genomen om de veiligheidssystemen verder te optimaliseren om soortgelijke (en andere) ongevallen in de toekomst te voorkómen.

Overzicht van ongevallen analysemethoden
In de loop der jaren is er een woud aan analysemethoden voor ongevallen ontstaan. In Leren van Ongevallen (3e druk) wordt een overzicht gepresenteerd van de meest gangbare ongevallen analysemethoden. Op basis hiervan kan een keuze worden gemaakt voor een methode die het beste past bij de organisatie waarin het onderzoek wordt uitgevoerd, of voor de methode die het beste past bij de aard van het te onderzoeken ongeval. In een vergelijkend overzicht worden 20 methodieken onderling vergeleken. Behalve een uitgebreid overzicht van deze methoden, worden in een groslijst korte beschrijvingen gegeven van nog ca. 60 andere ongevallen analysemethoden.

Werken met de meest actuele informatie
In de derde editie van Leren van Ongevallen is informatie toegevoegd over leren van ongevallen en incidenten, met een voorwoord van Mr. Tjibbe Joustra, voorzitter Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Ook voor u
Leren van Ongevallen is geschikt voor iedereen die op de één of andere manier met ongevallenonderzoek te maken heeft. Dat hoeft niet noodzakelijk iemand te zijn die voltijds of deeltijds met arbeidsomstandigheden en veiligheid bezig is, zoals een veiligheidskundige, arbocoördinator of preventiemedewerker. Het kan ook een leidinggevende binnen een bedrijf zijn. Daarnaast is het boek ook bruikbaar als lesmateriaal binnen veiligheidskundige en aanverwante opleidingen.

Specificaties

ISBN13:9789012395779
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:330
Uitgever:Sdu
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over W.J.T. van Alphen

Dr. Wim J.T. van Alphen, Biochemicus, gecertificeerd arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige. Werkzaam als cursuscoördinator bij de opleiding tot hogere veiligheidskundige en een eigen adviesbureau. Tevens voorzitter van de certificatiecommissie arbeidshygiëne van Hobéon/SKO en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne (NVvA).

Andere boeken door W.J.T. van Alphen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leren van Ongevallen, 4e herziene editie