Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Taxatieleer Vastgoed 2

Gebonden Nederlands 2015 9789001832803
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De taxatieleer en -professie zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Nationaal en internationaal zijn grote stappen gezet op het gebied van standaardisering, uniformering en transparantie. Internationale taxatiestandaarden worden inmiddels voorgeschreven door Nederlandse brancheverenigingen en beroepsorganisaties en worden toegepast in en door de Nederlandse taxatiepraktijk.

Financiële toezichthouders als DNB en AFM onderkennen en onderstrepen het belang van goede, betrouwbare en transparante taxaties voor de Nederlandse economie. Daarvoor hebben we deskundige vastgoedtaxateurs nodig die kwalitatief hoogwaardige vastgoedtaxaties kunnen verrichten. De standaardwerken Taxatieleer vastgoed 1 en 2 ondersteunen deze ontwikkelingen.

'Taxatieleer vastgoed 1' behandelt grondslagen van de taxatieleer en –professie. Het vormt de basis voor en opmaat naar 'Taxatieleer vastgoed 2', dat specialistische toepassingen van de taxatieleer behandelt.

In deel 2 worden twee soorten bijzondere toepassingen onderscheiden: het specifieke taxatiedoel (bijvoorbeeld onteigening, huurpijsherziening, WOZ) en het object (bijvoorbeeld: woningcomplexen, landelijk vastgoed of parkeervoorzieningen). De fundamenten van boek 1 worden concreet toegepast in negen onderscheiden situaties bij acht onderscheiden objecttypen.

De uitgaven worden ondersteund door de website www.taxatieleer.noordhoff.nl.

Specificaties

ISBN13:9789001832803
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:662
Uitgever:Noordhoff
Druk:5
Verschijningsdatum:2-10-2015
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over P.C. van Arnhem

Drs. P.C. van Arnhem is onteigeningsmakelaar. Hij heeft in de loop der jaren talloze ondernemers bijgestaan als belangenbehartiger bij minnelijke onteigening. Verder is hij 175 keer benoemd als deskundige door tien verschillende rechtbanken. Hij is ook auteur van het standaardwerk ‘Taxatieleer Vastgoed’.

Andere boeken door P.C. van Arnhem

Over Tom Berkhout

Prof. dr. T.M. Berkhout studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna werkte hij als inspecteur inkomstenbelasting op de ondernemersafdeling te Amsterdam. Na het behalen van het makelaarsdiploma Verzekeringsleer werd hij inspecteur vennootschapsbelasting bij de landelijk opererende Verzekeringsgroep van de Belastingdienst. In 1996 voltooide hij de opleiding master of real estate aan de UvA. Sinds 1998 is hij hoofd van het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. In 2001 werd hij verkozen tot professional member van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Een jaar later promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift 'Fiscaal afschrijven op het vastgoed'. Sinds 2003 is hij hoogleraar Real Estate aan de Universiteit Nyenrode en geeft daar leiding aan het Nyenrode Real Estate Center. Berkhout publiceert regelmatig boeken en artikelen over de vastgoedsfeer en treedt regelmatig op als inleider op congressen en seminars.

Andere boeken door Tom Berkhout

Inhoudsopgave

Studiewijzer

Deel E – Bijzondere doelen naar taxatiedoel

1. WOZ
2. Huurprijsherziening
3. Onteigening
4. Verzekering
5. Indices
6. Internationale financiering
7. Executie en openbare verkoop
8. Modelmatige waardering
9. Business valuation

Deel F – Bijzondere toepassingen naar objecttype
10. Woningcomplexen
11. Maatschappelijk vastgoed
12. Winkels
13. Kantoren
14. Bedrijfsruimten
15. Exploitatiegebonden vastgoed
16. Landelijk vastgoed
17. Parkeervoorzieningen

Literatuur
Ondersteunende documenten
Over de auteurs
Illustratieverantwoording
Register

Verkorte inhoudsopgave Taxatieleer vastgoed 1

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taxatieleer Vastgoed 2