Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Jeugdliteratuur voor de beroepspraktijk

Paperback Nederlands 2012 9789001809263
Verwachte levertijd ongeveer 3 werkdagen

Samenvatting

Veel opleidingen werken al sinds jaar en dag naar volle tevredenheid met Jeugdliteratuur voor de beroepspraktijk. Het boek wordt ervaren als zeer volledig en informatief, maar ook als uiterst toegankelijk voor studenten.

In deze vijfde druk is een groot aantal boektitels geactualiseerd, zodat het boek up-to-date blijft. Bij de lessuggesties is geprobeerd om aansluiting te zoeken bij de nieuwe referentieniveaus. In deze nieuwe editie is er speciale aandacht voor de historische canon in de paragraaf Geschiedenis in een boekenkast, die aan elk hoofdstuk is toegevoegd. Gebleven is de aandacht voor de ontwikkeling van de literaire competentie van kinderen en voor de verschillende genres.

In de indeling van de leerstof is een helder onderscheid aangebracht tussen theorie en praktijk. In de praktijkgedeelten zijn bij elk genre lessuggesties opgenomen om een zo concreet mogelijk beeld te geven van de manier waarop met het genre gewerkt kan worden. In de voorbeeldlessen en de portfolio-opdrachten is geprobeerd zo veel mogelijk verschillende werkvormen aan bod te laten komen.

Bij elk genre is er ook een paragraaf opgenomen waarin aangegeven wordt hoe je met dat genre kunt werken bij andere vakken. Jeugdboeken horen niet alleen thuis in de taallessen, maar kunnen een stimulans zijn bij alle onderdelen van het basisonderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789001809263
Trefwoorden:jeugdliteratuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Noordhoff
Druk:5
Verschijningsdatum:8-5-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jeugdliteratuur voor de beroepspraktijk