Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basiskennis aardrijkskunde

Paperback NL 2020 9789001734473
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Werkboek Basiskennis Aardrijkskunde is een aanvulling op het bijbehorende theorieboek. Het theorieboek en het werkboek samen zijn onmisbaar voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets Aardrijkskunde voor de pabo. Het werkboek biedt een grote variatie aan oefeningen waarmee studenten zich de leerstof eigen kunnen maken. De hoofdstukken uit het werkboek corresponderen met de hoofdstukken uit het theorieboek en ieder hoofdstuk heeft dezelfde opbouw. Het begint met oriëntatievragen, wordt gevolgd door theorievragen en oefenopdrachten die individueel of groepsgewijs gemaakt kunnen worden. Ter afsluiting is er bij ieder hoofdstuk online een reeks toetsvragen. Het laatste hoofdstuk van het werkboek omvat alle voorgaande hoofdstukken, hierbij moeten de studenten kennis en vaardigheden uit verschillende hoofdstukken combineren.

In het werkboek is er een apart hoofdstuk gewijd aan het aanleren van de benodigde topografische basiskennis. De landelijke basistopografielijst wordt op zinvolle wijze herhaald in verschillende contexten. Topografische basiskennis wordt zo spelenderwijs verankerd in het voor aardrijkskunde essentiële mentale kaartbeeld.

- staat garant voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets Aardrijkskunde voor de pabo;
- geschikt voor zowel mbo-studenten als havisten die hun kennis op havo-3 niveau willen brengen
- biedt een gevarieerd aanbod aan werkvormen om studenten zelfstandig te laten oefenen met de leerstof van Basiskennis aardrijkskunde;

Op de bijbehorende website staat bij ieder hoofdstuk een reeks toetsvragen waarmee studenten hun kennis kunnen toetsen.

De auteur
Roger C. Baltus is sinds 1991 werkzaam als hogeschooldocent aardrijkskunde bij de hogeschool iPabo Amsterdam/ Alkmaar. Hij heeft jarenlange leservaring in het voortgezet onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs. Als vak- en toetsdeskundige was hij nauw betrokken bij de constructie van opgaven voor de toelatingstoets Aardrijkskunde.

Specificaties

ISBN13:9789001734473
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:Noordhoff
Verschijningsdatum:26-8-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basiskennis aardrijkskunde