Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leiderschap

Zes strategieën van wereldleiders uit de twintigste eeuw

Paperback Nederlands 2022 9789000379460
Verkooppositie 3675Hoogste positie: 531
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Nobelprijswinnaar Henry Kissinger analyseert de strategieën van wereldleiders uit de 20e eeuw

In zijn langverwachte nieuwe boek verdiept Henry Kissinger zich in de leiderschapsstijlen van zes invloedrijke wereldleiders uit de moderne geschiedenis: Charles de Gaulle, Konrad Adenauer, Margaret Thatcher, Richard Nixon, Lee Kuan Yew en Anwar Sadat.

In een tijdperk waarin wereldwijd instituties en dynastieën omvielen, creëerden zij een nieuwe wereldorde. Daarbij analyseert hij zowel de successen als de controverses en kijkt hij naar de context van hun regeerperiodes, van hun opkomst tot hun belangrijkste beslissingen op het wereldtoneel.

Op basis van diepgaand historisch onderzoek en zijn eigen jarenlange ervaring in de internationale politiek schetst Kissinger een indringend beeld van zes geopolitieke leiders en hun strategieën in tijden van oorlog én van vrede.

Specificaties

ISBN13:9789000379460
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:576
Druk:1
Verschijningsdatum:7-7-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Leiderschap van Henry Kissinger gaat ook over ons
Henk Jan Kamsteeg | 22 augustus 2022
Hij trok decennialang op met talloze wereldleiders en weet met zijn 99 jaar als geen ander wat leiderschap vraagt. In ‘Leiderschap’ bespreekt Henry Kissinger zes wereldleiders. En geeft zijn eigen visie op leiderschap. Een heerlijk boek met talloze waardevolle lessen.  
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henry Kissinger

Henry Alfred Kissinger werd geboren in Fürth (Duitsland) in 1923. Zijn familie verhuisde in 1938 naar New York, op de vlucht voor het naziregime. Als politicus en diplomaat is hij overal op de wereld geweest, stond presidenten met raad en daad terzijde en was nauw betrokken bij de grote politieke gebeurtenissen van onze tijd. Hij schreef vele boeken waaronder zijn memoires ‘Classic Memoirs’, uitgegeven in drie boeken (2011-2012). In 1973 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

Andere boeken door Henry Kissinger

Inhoudsopgave

Geen inhoudsopgave

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap