Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wat is je overkomen?

Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel

Gebonden Nederlands 2021 9789000378883
Verkooppositie 1094Hoogste positie: 933
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek zal de manier waarop je naar je leven kijkt veranderen

Oprah Winfrey en trauma-expert Bruce Perry proberen inzicht te krijgen in mensen, gedrag en onszelf. Ze willen weg van gevoelens van schuld en schaamte en richten zich op herstel en begrip. In plaats van ‘wat is er mis met je?’ vragen ze: ‘wat is je overkomen?’ Deze verandering in onze kijk op trauma’s stelt ons in staat ons verleden te begrijpen zodat we de weg naar de toekomst kunnen inslaan. Gebeurtenissen uit onze vroege jeugd – zowel goed als slecht – hebben grote invloed op de volwassen mensen die we worden. Dit boek geeft je een routekaart voor het herstellen van relaties, het overwinnen van wat onoverkomelijk lijkt om uiteindelijk een beter en bevredigender leven te leiden.

Gedurende haar hele carrière heeft Oprah samengewerkt met dr. Bruce Perry, een van ‘s werelds toonaangevende experts op het gebied van kindertrauma. Hij heeft duizenden kinderen, jongeren en volwassenen behandeld. Gebaseerd op de nieuwste hersenwetenschap en ondersteund door meeslepende verhalen laat dit boek een nieuwe weg naar herstel zien – het toont ons het ongelooflijke vermogen om te herstellen na tegenspoed.

'Voor iedereen die terugkijkt op een moeilijke jeugd en zich afvraagt waarom het leven soms zo veel pijn kan doen, zal het boek veel "aha"-momenten én tevens hoop bieden voor een nieuw perspectief. Ook heel geschikt voor een ieder die iemand in zijn naaste omgeving beter wil begrijpen die soms lastig is voor anderen of zichzelf.' - Huub Buijssen, klinisch psycholoog en auteur van o.a. Als een dierbare depressief is

Specificaties

ISBN13:9789000378883
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:6-7-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Oprah Winfrey

Oprah Winfrey heeft een bijzondere band opgebouwd met mensen van over de hele wereld. Als gastvrouw en producent van de populaire, bekroonde The Oprah Winfrey Show weet ze al ruim vijfentwintig jaar miljoenen kijkers te amuseren, informeren en ondersteunen. Dankzij haar verrichtingen als vooraanstaand media-persoonlijkheid en filantroop is ze een van de invloedrijkste en meest bewonderde publieke figuren van de wereld.

Andere boeken door Oprah Winfrey

Over Bruce Perry

Kinderpsychiater en neurowetenschapper Bruce D. Perry, MD, PhD, is de grondlegger van het Neurosequential Network, senior fellow aan de ChildTrauma Academy en docent aan de faculteit Psychiatrie van de Northwestern University School of Medicine in Chicago. Hij is, samen met Maia Szalavitz, de auteur van het boek De jongen die opgroeide als hond, een bestseller gebaseerd op zijn werk met mishandelde kinderen, en Het liefdevolle brein, over het belang van empathie.

Andere boeken door Bruce Perry

Inhoudsopgave

Eemn opmerking van de auteurs · 9
Inleiding · 10

1 · 19
De wereld begrijpen
2 · 47
De balans vinden
3 · 75
Hoe er van ons is gehouden
4 · 101
Het spectrum van trauma
5 · 129
Verbanden zien
6 · 163
Van het aankunnen naar genezen
7 · 197
Posttraumatische wijsheid
8 · 223
Ons brein, onze vooroordelen, onze systemen
9 · 259
Relationele honger in de moderne wereld
10 · 287
Wat we nu nodig hebben

Nawoord · 305
Bronnen · 315
Dankwoord · 319

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat is je overkomen?