Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Seminar met Ben Tiggelaar, Arend Ardon, Danielle Braun, Caroline Koetsenruijter, Astrid Elburg, Astrid Groenewegen, Thijs Homan

Seminar met Ben Tiggelaar, Arend Ardon, Danielle Braun, Caroline Koetsenruijter, Astrid Elburg, Astrid Groenewegen, Thijs Homan

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Met onder andere...

Ben Tiggelaar Ben Tiggelaar
Arend Ardon Arend Ardon
Danielle Braun Danielle Braun

Over dit seminar

Reacties op de 2022-editie

'Ik was geboeid bij alle sprekers! Heel divers qua (vorm) presentaties en was goed verzorgd allemaal.'

'Mijn 1ste ervaring, vond het een zeer innovatieve en verrijkende dag!'

'Een mooie belevenis die je weer even bewust maakt van wat belangrijk is in het hier en nu.'

'Inspirerend, soms verfrissend, soms ongemakkelijk (en dat zet in de goede zin aan!) en op momenten werd ik echt geraakt. Ik neem het hele congres mee in de dingen die ik de komende tijd ga doen. Top!'

De editie van 2022 werd beoordeeld met een 8,6!

Boekenpakket bij dit seminar

Wat speelt hier?
Arend Ardon
Wat speelt hier?
26,50

Programma

9:00 Ontvangst
9:25 Opening
17:00 Afsluiting en borrel
9:25 Introductie door dagvoorzitter Ben Tiggelaar
9:30 uur 7 dingen waar ik vroeger in geloofde - veranderideeën toen en nu
Wat zijn populaire ideeën over verandermanagement die bij nader inzien helemaal niet kloppen? Welke 'klassieke' inzichten zijn nodig aan vervanging toe? Een paar voorbeelden van de kritische vragen die Ben Tiggelaar in deze keynote probeert te beantwoorden op basis van wetenschap en gezond verstand. - Goede, effectieve gewoontes ontwikkelen. Is dat eigenlijk wel haalbaar? - Ik ben blauw, jij bent geel. Hebben al die persoonlijkheidstesten wel zin? - Financiële prikkels werken niet. Of toch wel? Of toch niet? Ben Tiggelaar maakt de balans op én bekijkt samen met ons welke veranderideeën ons anno nu kunnen helpen.
10:15 uur De kunst van gedrag ontwerpen
Wat brengt ons in beweging? Wat triggert ons om in actie te komen? En wat houdt ons juist tegen? Bijna allemaal zijn we bezig met de vraag hoe we het gedrag van mensen kunnen beïnvloeden. Eén ding is duidelijk: gedragsverandering is knap lastig. Hoe komt dat? En hoe krijg je het dan wél voor elkaar? Mensen zijn complex en gedragsverandering ook, maar je kunt meer doen dan je denkt. - Wat de toegepaste gedragswetenschap ons leert over beïnvloeding - Hoe kun je mensen helpen betere keuzes te maken - Over de kunst van gedrag ontwerpen: de Behavioural Design Method Astrid Groenewegen laat je op basis van toegepaste gedragswetenschap zien welke principes en mechanismes je kunt inzetten om gewenst gedrag te stimuleren.
11:00 Pauze
11:30 uur Wat speelt hier? Laat de onderstroom spreken
Soms zijn er van die hardnekkige situaties waar we verzuchten: ‘Het zit in de onderstroom’. Dit krijgt zomaar het karakter van 'alles geprobeerd, maar het ligt buiten onze invloed'. Een vergaarbak waar iedere logica lijkt te ontbreken. Lijkt te ontbreken. Want ook in de onderstroom zitten wetmatigheden. - Inzicht in de ongrijpbare onderstroom met heldere taal - Herkenbare voorbeelden uit de (verander)praktijk - Praktische handvatten waar je meteen mee aan de slag kan Arend Ardon helpt je inzien wat zich afspeelt in de onderstroom.
12:15 Lunchpauze
13:15 uur Diversiteit en inclusie: het voordeel van “anders” willen en kunnen zien
Diversiteit is een feit, inclusie is een keuze. Een pluriforme arbeidsmarkt in een gepolariseerde wereld: hoe een organisatie daarmee omgaat bepaalt de effectiviteit van het leiderschap in de huidige tijd. Organisaties moeten professionals selecteren én ontwikkelen die het voordeel van 'anders' willen en kunnen zien. - Ontwikkel verantwoordelijk gedrag voor de psychologische veiligheid van alle medewerkers - Managen van weerstand als onvermijdelijke competentie - Wat werkt er écht voor gedragsverandering in de dagelijkse praktijk. Astrid Elburg levert handvatten voor gelijk en inclusief gedrag in teams en organisaties.
14:00 uur Organisatieverandering als ‘wolkendynamica’
Verandertrajecten gaan vrijwel altijd gepaard met tal van workshops en bijeenkomsten. Veel mensen ervaren het deelnemen hieraan als een soort corvee. Opzitten en daarna weer gewoon aan het werk. Het wel of niet veranderen van organisaties komt niet zozeer tot stand in wat men tijdens formele sessies zegt, maar in de dagelijkse gesprekken die men met elkaar heeft. - Wat zijn de verschillen tussen ‘workshop-communicatie’ en de dagelijkse gesprekken? - Wat zijn betekeniswolken die in gesprekken ontstaan? - Hoe kan gedrag veranderen door het beïnvloeden van ‘betekeniswolken’? Thijs Homan: 'Niet het formele verandermanagement maar de betekeniswolken die in die gesprekken ontstaan zijn de sterkste gedragsbeïnvloeders.'
14:45 Pauze
15:15 uur Hoe maak je de werkplek veilig?
Nederland is Europees kampioen agressie. Meer dan vierenhalf miljoen professionals maken agressie mee door patiënten, burgers of klanten of door eigen collega’s en leidinggevenden. Fysieke, sociale en psychologische veiligheid staan terecht in de spotlights. Veiligheid op het werk is de absolute basis om goed en prettig je werk te kunnen doen dus hoe stoppen we deze verhuftering? - Hoe komen we tot een veilige werkplek? - Hoe stoppen we afwijkend gedrag? - Hebben wij een gedeelde norm of doet iedereen maar wat? Caroline Koetsenruijter laat zien welke integrale aanpak nodig is om een veilige werkcultuur voor iedereen te bereiken.
16:00 uur Patronen: herkennen en veranderen
Patronen in organisaties: het systeem van waarden, rituelen, gebruiken, overtuigingen en gedrag. Wat we ook wel organisatiecultuur noemen. Belangrijk is dat je ze leert herkennen, zodat je daar bij veranderingen in organisaties rekening mee kunt houden. Danielle Braun helpt je met haar antropologische blik patronen te herkennen en te duiden en vertelt ze hoe je ze kunt veranderen. - Met prachtige beelden, verhalen en talrijke voorbeelden uit de praktijk - Hoe kun je patronen observeren, vastleggen, communiceren én veranderen? - Laat je betoveren én heel praktisch onderrichten over de vraag: hoe doe je dat nu écht Danielle Braun leert je hoe je patronen in je eigen team of organisatie herkent en hoe je die kunt veranderen.
16:45 Korte wrap-up en afsluiting door Ben Tiggelaar
17:00 Borrel

Sprekers

Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar
Dr. Ben Tiggelaar (1969) is schrijver, docent en gedragswetenschapper. Hij studeert al 35 jaar op leiderschap, verandering en menselijk gedrag. Ben is onder meer bekend van zijn boeken (Dromen, durven, doen; De Ladder); zijn seminars (MBA in één dag); en zijn columns (elk weekend in NRC).
Arend Ardon
Arend Ardon
Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden.
Danielle Braun
Danielle Braun
Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe (Managementboek van het Jaar 2016), Building Tribes, Patronen en Da's gek.
Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter is adviseur en trainer op het gebied van sociale veiligheid voor professionals. Het is haar missie dat alle werkenden in Nederland veilig en zonder agressie hun belangrijke taken kunnen verrichten. Sinds 2007 is zij directeur van Instituut KCB. Caroline en haar team geven trainingen rondom conflicthantering en bemiddeling. 
Astrid Elburg
Astrid Elburg
Astrid Elburg ondersteunt organisaties op het gebied van ontwikkeling van ethisch, strategisch en persoonlijk leiderschap. Ze is adviseur, docent en auteur van o.a. Gunnen! De kracht van vernieuwend leiderschap.
Astrid Groenewegen
Astrid Groenewegen
Astrid Groenewegen is oprichter van SUE | Behavioural Design, een strategisch innovatiebureau gespecialiseerd in gedragsverandering. Haar officieel erkende Behavioural Design Academy trainde meer dan 2.500 mensen uit 45 landen in de SUE | Behavioural Design Method©.
Thijs Homan
Thijs Homan
Prof. dr. Thijs H. Homan is emeritus hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Zijn onderzoek en advieswerkzaamheden gaan niet over ‘hoe verandering moet’, maar over ‘hoe verandering gaat’. Hij publiceerde: Teamleren, Organisatiedynamica, Het Et-cetera-principe, In Control?, De Veranderende Gemeente.

Praktische informatie

Locatie

AFAS Theater Leusden

AFAS Theater Inspiratielaan 3 3833 AV Leusden Nederland

Routebeschrijving

Programma

9:00 Ontvangst
9:25 Introductie
9:30 Ben Tiggelaar
10:15 Astrid Groenewegen
11:00 Pauze
11:30 Arend Ardon
12:15 Lunchpauze
13:15 Astrid Elburg
14:00 Thijs Homan
14:45 Pauze
15:15 Caroline Koetsenruijter
16:00 Danielle Braun
16:45 Afsluiting
17:00 Borrel

Voorwaarden

Organisatie
Het Jaarcongres Verandermanagement wordt georganiseerd door Boom Management Academy (onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Koninklijke Boom uitgevers.

Kosten en korting
Prijs p.p. € 650, exclusief btw, inclusief het boek Wat speelt hier?. 
Bij aanmedlingen vanaf 3 personen geldt een groepskorting: mail naar marketing@managementboek.nl voor een prijsopgave.
 

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Koninklijke Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden