Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het grote fröbelboek voor adviseurs - 'Het plezier spat ervan af'

Een boek als dit verdient het om op ongewone wijze gelezen (en gerecenseerd!) te worden. Niet van A tot Z of van kaft tot kaft. Sla het open en blijf ergens hangen. Of niet. Lees het op jouw eigen manier.

Jasmijn Mioch | 14 juli 2021 | 1-2 minuten leestijd

Kom mee!
Sla dit boek open.
Zomaar. Ergens.
En dan ga je door.
Zonder te stoppen.
Of toch?
Je draait het om!
Je legt het weg.
Pakt kleuren als de regenboog.
POT/LOOD.
GROEN, GEEL, BLAUW.
Een stift voor jou.
Of een hoedje van papier misschien.
Kom ook spelen. Komt dat zien!

Het grote Fröbelboek voor adviseurs is een absolute eye catcher en verlangt een prominente plek op de koffietafel. Natuurlijk dankzij de werkelijk schitterende vormgeving en het vrolijke gevoel dat je ervan krijgt. Het plezier spat ervan af en dat is ook precies de bedoeling van Ben Kuiken en Marijne Vos die van spelen of fröbelen een kunst hebben gemaakt en adviseurs van alle smaken inspireren om kleur te geven aan hun werk, klanten en organisaties.

'Ceci n' est pas une werkvormenboek en toch staan er heel veel leuke werkvormen in.' Die uitspraak in de inhoudsopgave klopt als een bus. Lees, bekijk en ervaar onbekende en nieuwsgierig makende werkvormen als Het Spiral Dynamics Diner en bekendere tips voor het kennismakingsrondje alleen dan net een tikkeltje anders dan normaal. 'Stel, je bent een alien, en je ziet voorwerp X voor de eerste keer, wat zie je dan?'  Bij deze vraag kun je zomaar uitkomen als je net als ik het grote fröbelboek ergens openslaat en vervolgens het pijltje volgt met: lees verder op pagina 26.

Naast de werkvormen vind je in dit boek ook meer over de vele rollen van de adviseur zoals de biechtvader en de cheerleader. En lees je over de vele kopjes koffie die Marijne Vos en Ben Kuiken dronken met 7 verrassende specialisten op het gebied van spelen en adviseren. Mooie interviews die inspireren om zelf ook eens een andere aanpak te kiezen. En te durven.

Voorlopig blijf ik nog even verwonderd in Het grote fröbelboek voor adviseurs en de wereld rondkijken. Als een grassprietje.

Over Jasmijn Mioch

Jasmijn Mioch is adviseur Learning & Development met een specialisme op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Daarnaast schreef zij een gastbijdrage in het boek Hybride van Matthijs Steeneveld over Blended Learning en is zij redacteur bij het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden