Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De perfecte match - Vergeet het schaap met de 5 poten

Wist je dat de kosten van ‘een mismatch’ tot wel 1,5 jaar salaris kunnen oplopen? En dat is nog los van hoeveel energie jou dit kost. Na het lezen van mijn boek De perfecte match weet je hoe je jezelf dit alles kunt besparen.

Kirsten de Roo | 21 oktober 2021 | 3-4 minuten leestijd

De perfecte match is een boek voor ondernemers en leidinggevenden die willen weten hoe ze de juiste mensen kunnen kiezen en behouden voor hun bedrijf of team. Zodat ze succesvol verder kunnen groeien. Want dat dát nog veel te vaak misgaat is een feit. En dat blijft niet zonder gevolgen. Gemiddeld kost een 'mismatch' tot 1,5 jaarsalaris, het gaat ten koste van collega's en de productiviteit. Laat staan wat het met je klanten doet en de energie die het jou kost. Daarnaast verandert de wereld snel en lijkt de arbeidsmarkt steeds krapper te worden. Al met al is het verre van gemakkelijk om de juiste mensen te kiezen. Maar wel een absolute noodzaak wanneer je succesvol wilt zijn met je bedrijf of team. Daarom heb ik De perfecte match geschreven, om jou de juiste concrete handvatten hierin te geven.

vacaturetekst

In het boek heb ik het over jouw rol als ondernemer of leidinggevende. Want het begint altijd bij jezelf wanneer je de juiste mensen om je heen wilt verzamelen. De ‘perfecte’ match begint namelijk niet bij de vacaturetekst. Die begint bij jou als ondernemer of leidinggevende. Waar je voor staat als bedrijf en de waarde die je wilt bieden aan je klanten. Dat is de basis en dáár ontstaat het begin van die ‘perfecte’ match. Want dit alles heeft een enorme invloed op de mensen die jij om je heen nodig hebt om dat allemaal ook waar te kunnen maken. Zonder de juiste mensen in je team is zelfs je mooiste product of dienst kansloos en belemmer je jezelf in de ambitie die je hebt met je bedrijf.

talent

Ik heb het daarnaast over de definitie van talent en wat vooroordelen doen in het kiezen van mensen en waarom er nu eens en voor altijd afscheid moet worden genomen van het zoeken naar het schaap met de 5 poten. Ik heb het o.a. over diversiteitsbeleid, quota en anoniem solliciteren, mijn visie daarop en of dit echt werkt in het kiezen van de juiste mensen.

binden

Het stopt niet bij het aannemen van mensen. Want wat is nodig om mensen te binden en te ontwikkelen vanaf de eerste dag dat ze starten? Ook daar gaat het te vaak fout waardoor nieuwe mensen weer snel zijn vertrokken. En dat is totaal niet nodig.

Complete plaatje

Toen ik het boek ging schrijven viel me op dat er heel weinig boeken zijn die hierover gaan. Ja, er zijn boeken over hoe je mensen kunt werven en selecteren en hoe je mensen kunt ontwikkelen, maar ik ben geen boek tegen gekomen die het hele plaatje in beeld brengt. Die alle aspecten in beeld brengen die ervoor zorgen dat de juiste mensen worden aangenomen én behouden, zodat het bedrijf succesvol verder kan groeien.

Concreet en praktisch

Daarom bestempel ik mijn boek ook meer als een ‘groei-boek’. Een boek dat de lezer stap voor stap meeneemt in wat nodig is om je bedrijf verder te kunnen laten groeien. Met de juiste mensen op de juiste plek, ook naar de toekomst toe. De lezer zal veel zaken herkennen. Want ik heb vooral veel gebruik gemaakt van concrete voorbeelden uit mijn werk en de bedrijven die ik daarin allemaal ben tegengekomen. Gevolgd door concrete en praktische adviezen. Zodat de lezer er meteen mee aan de slag kan. Daarom is het een ‘must read’ voor iedere ondernemer en leidinggevende die klaar is met ad hoc oplossingen, maar vanuit regie graag verder stappen wilt zetten met zijn bedrijf of team.

Over Kirsten de Roo

Kirsten de Roo is een mentor en strateeg pur sang. Al meer dan vijftien jaar helpt zij bedrijven met het aantrekken en inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. Met haar boek wil ze werkgevers na laten denken over hun eigen mindset en de tools geven om regie te krijgen over hun personeelstekort.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden