Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

De wereld waarin wij leven - En waarom doen en denken wij zoals we doen?

Het geheim van succes is geen geheim volgens John van Katwijk. Hij is de auteur van ‘De wereld waarin wij leven en waarom doen en denken wij zoals we doen?’ In zijn preview vertelt hij over het boek.

John van Katwijk | 21 december 2023 | 2-3 minuten leestijd

De wereld waarin wij leven en waarom doen en denken wij zoals we doen?... Is dat niet een beetje een hoogdravende titel John van Katwijk? Okay. Ik begrijp die vraag wel. Veel mensen zijn namelijk overtuigd dat hun aannames meteen ook feiten zijn. Zij zien de wereld zoals zij hem zien, maar dat is lang niet altijd zoals hij is. Alles wat ik schrijf is dus ook niet zomaar een mening, maar komt voort uit jarenlange studie, kennis, wetenschap of ondervinding.

Scherder en Sinek

Voorbeeld? De manier waarop wij denken, wordt simpel verklaard in o.a. de boeken van de bekende breinspecialist Erik Scherder. En zoals wij mensen meestal doen, wordt haarfijn verklaard door (mijn voorbeeld en mentor) befaamd auteur en antropoloog, Simon Sinek. Hij legt altijd simpel uit, het ‘waarom’ van alles wat wij doen en dat het leven iets is, wat je ook gewoon kunt leren van al die geslaagde mensen die ons voorgingen.

Succes is geen toeval

Het geheim van succes is geen geheim. Het is niet jij tegen de rest, maar jij tegen jezelf! Succes is nooit een toeval en mislukking meestal ook niet. In die leerzame ‘TED TALKS’ op YouTube leer je dat er altijd een voorbereiding en een weg is die je moet afleggen. Vaak is het een kwestie van voldoende kennis opdoen, zoals hoe succesvolle mensen, succesvol werden. Maar veel mensen hebben niks met kennis opdoen of boeken lezen en denken alles zelf al te weten. Vandaar dat de weg naar succes veel minder druk is dan je dacht, want velen stellen alles uit of geven snel weer op. Sommige mensen zien een muur, anderen zien een deur. Succes begint dus echt in je hoofd! Zoals je denkt, zul je ook worden. Hou je vol of geef je op?

Een ander spreekwoord is: ‘Losers verliezen meestal omdat zij bang zijn om te verliezen. Winnaars winnen meestal omdat zij geloven in winnen!’ In mijn boek behandel ik alle kanten van ons leven, onze carrières, onze relaties, moderne verslavingen zoals o.a. de social media en smartphone burn out, de gevaren van roem en geld en ook, wat brengt ons de toekomst en hoe bereid je je daarop voor? Dit alles overgoten met een scherp sausje en krokante humor, want we moeten soms ook om onszelf kunnen lachen.

Nieuw plan

Met de kerst en een nieuwjaar in zicht maken we vaak een nieuw plan en dit leerzame en voor velen levensveranderend boek, is ook voor die mensen geschreven. Alles in voor iedereen duidelijke taal. Het is een boek dat zich op vele manieren terugbetaalt. Voor jezelf, maar ook als geschenk voor iedereen die je lief is. Wat heb je te verliezen? Denk ook eens aan winnen! Leven is het meervoud van lef. Dat De wereld waarin wij levene n waarom doen en denken wij zoals we doen? je veel succes mag brengen en heel veel leesplezier, wens ik je van harte toe. Warme groet, John van Katwijk.

Over John van Katwijk

John van Katwijk is een uitdagende fusion schrijver die als een chef-kok ons leven uitserveert met krokante humor en een scherp sausje aan de randjes. Niets blijft onbesproken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden