Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe maak ik het weer goed? Verhalendoos

12093

Spel (l) Nederlands 2014 9797090054037
Niet leverbaar.

Samenvatting

Elk kind kent het slechte geweten als het iets heeft “uitgehaald” of als er een ongelukje is gebeurd. Aan de hand van de in beeld weergegeven verhalen worden er antwoorden gezocht op de vragen: Hoe maak ik het weer goed? Hoe gedraag ik me als ik iemand gekwetst of beledigd heb? Geef ik de fout toe of ontken ik alles? Hoe ga ik met mijn slechte geweten om? Is wat ik gedaan heb nog wel goed te maken? Deze en andere aspecten worden met 9 verhalen in beelden belicht.

Daarbij is elk verhaal zo georganiseerd dat het op een bepaald punt kan worden onderbroken en de kinderen zelf actief kunnen worden. In het eerste deel van de serie afbeeldingen wordt telkens de beginsituatie geschilderd. Zodra de kaart met het vraagteken verschijnt, kiezen de kinderen een symboolkaart uit en vertellen hoe ze de fout zelf weer goed zouden maken. De verschillende voorstellen worden besproken en dan met een vervolg – het tweede deel van het beeldverhaal – vergeleken. Onderwerpen: iemand iets afpakken, stelen, iemand ten onrechte verdacht maken, iemand bang maken, iemand kwetsen of voor schut zetten, expres of per ongeluk iets kapot maken, zich niet aan de regels houden.

Inhoud: 9 in kleur getekende verhalen, elk bestaande uit 5–9 kaarten, 16 oplossingskaarten met symbolen voor het weer goed maken, in totaal 74 getekende kaarten, formaat 9 x 9 cm. De kaarten van een verhaal hebben aan de achterkant elk een even groot nummer. Elke serie tekeningen is met kleine nummers in de juiste volgorde genummerd. De symboolkaarten zijn niet genummerd, aangezien ze voor alle verhalen kunnen worden gebruikt. Met handleiding.

Geschikt voor: Op de peuterschool, de eerste jaren van de basisschool en in het buitengewoon onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9797090054037
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (L)
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe maak ik het weer goed? Verhalendoos