Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Crisisbeheer in zorgorganisatie

de gouden driehoek van operaties, beleid en communicatie

Gebonden NL 2020 9789463445351
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Crisissen zijn onvermijdelijk in onze onvoorspelbare wereld. Ook in zorgorganisaties, klein of groot. De betrokkenen en de samenleving verwachten op dat moment een alerte reactie. Maar ben jij daar als algemeen directeur, preventieadviseur, veiligheidscoördinator of communicatiespecialist wel klaar voor?

Hoe ga je om met een medische fout? Wat als er plots brand uitbreekt? Hoe reageer je op ontoelaatbare foto’s, door personeelsleden op sociale media gepost? Wat doe je als er patiëntgegevens gehackt zijn? Welke actie onderneem je als een persoon met dementie of psychische problemen uit je voorziening ontsnapt? Hoe benader je een ontevreden familielid dat naar de pers stapt? Kortom, hoe zorg je ervoor dat dit soort crisissen niet met jou of je zorgorganisatie aan de haal gaat?

Crisisbeheer in zorgorganisaties zorgt ervoor dat je beslagen op het ijs komt. Je krijgt inzicht in de drie bepalende domeinen voor efficiënt crisisbeheer: operaties op het terrein, strategisch crisismanagement en crisiscommunicatie. Samen vormen ze de gouden driehoek van het crisisbeheer. In dit boek lees je alles over een goede voorbereiding, samenwerking en planning, het trainen van processen en een optimale coördinatie. Praktische voorbeelden en nuttige inzichten van experts en professionals uit de zorgsector illustreren de theorie, en helpen je die eigen te maken. Zo kan je met een beheersbare inspanning aan de slag wanneer een crisis je overkomt!

STIJN PIETERS en HUGO MARYNISSEN zijn managing partners van het crisisadviesbureau PM. Voor dit boek putten ze uit hun jarenlange ervaring in bedrijven, overheden en zorgorganisaties. Crisisbeheer in zorgorganisaties kwam tot stand in samenwerking met ZORGNET-ICURO, de grootste Vlaamse koepelorganisatie van zorgvoorzieningen.

Specificaties

ISBN13:9789463445351
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:96
Uitgever:Acco België
Verschijningsdatum:11-6-2020
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Crisisbeheer in zorgorganisatie