Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Karate Bert

De criminele carrière van een Rotterdamse meesterontsnapper

Paperback NL 2023 9789089755254
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het levensverhaal van een criminele meesterontsnapper

True crime auteurs Van Doorn en Van der Zouw, beiden ingewijden in de Nederlandse misdaadgeschiedenis, luisterden ademloos naar de verhalen van Bert Hartman. Met deze herinneringen, doorspekt met zijn karakteristieke droge humor, wist hij moeiteloos beide auteurs te overtuigen zijn levensverhaal op te tekenen.

Karate Bert is een rauwe criminele tijdreis van kattenkwaad in het naoorlogse Rotterdam tot internationale drugshandel in Marokko. Het levensverhaal van de ras-Rotterdammer is een rollercoaster van inbraken, kluizenkraken, wildwest-achtervolgingen en bloedstollende gevangenisuitbraken in binnen- en buitenland. Bekende en minder bekende namen uit het Nederlandse misdaadmilieu komen voorbij zoals Stanley Hillis, Slobodan Kostovski, Siegfried Saez, Anton Boersma en ‘Pistolen Tonny’ de Groot.

Veenhuizen, Veldzicht, Van Mesdag-kliniek, Koepelgevangenis van Haarlem. Hartman zag deze penitiaire inrichtingen allemaal van binnen. Zijn huzarenstuk werd de spectaculaire uitbraak uit de bajes van Leuven. Samen met een van Belgisch meest beruchte moordenaars sprong Hartman met een sprong-des-doods zijn vrijheid tegemoet. Karate Bert is een nieuw hoofdstuk in de misdaadgeschiedenis van Nederland.

Bert H. zegt na al die jaren vol overtuiging: ‘Mijn levensverhaal moet uitdrukkelijk niet worden geromantiseerd. Misdaad heeft niet geloond voor mij. Ik hoop met dit boek de lezers te overtuigen op het rechte pad te blijven.’

Evert van der Zouw (1976) en Daniel M. van Doorn (1986) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over misdaad en voetbalgeweld en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder. Na Crimineel Utrecht, Utrecht Hooligans en Moordstad bundelden ze opnieuw hun kennis en krachten.

Specificaties

ISBN13:9789089755254
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Verschijningsdatum:17-8-2023

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Karate Bert