Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Moordstad

Een bloedspoor door Utrecht

Paperback NL 2021 9789089754936
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Voor hun derde Utrechtboek gingen de twee bekendste crimewachter van Utrecht op zoek naar spraakmakende levensdelicten in de schimmige duistere steegjes en op de statige brede lanen die Utrecht rijk is.

Ze stuitten op onomkeerbare misdaden die het daglicht niet konden verdagen, maar soms toch midden op de dag plaatsvonden. Sommigen stilletjes in een verlaten krocht in de oude binnenstad, anderen midden in een drukke nieuwbouwwijk. In hun onderzoek wisten de auteurs veel nieuwe gegevens en details te achterhalen.

Een jongeman wordt aan het eind van de negentiende eeuw in de rosse buurt van Utrecht doodgestoken. Bijna anderhalve eeuw later wordt, per vergissing, een jongeman tussen de hoge flats van de wijk Overvecht koelbloedig geliquideerd. Beide mannen waren op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, ergens binnen de gemeentegrenzen van Utrecht.

Tussen deze twee levensdelicten zit nog een waslijst van mensen die voortijdig het leven lieten. Sommigen bekend bij het grote publiek, anderen in de vergetelheid geraakt. Laat u meeslepen in een wereld waarin u hopelijk nooit terecht zal komen. Niet als dader en niet als slachtoffer. Voor de auteurs is Utrecht na hun onderzoek op twee manieren een… moordstad!

Daniel M. van Doorn (1986) en Evert van der Zouw (1976) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over misdaad en voetbalgeweld in Nederland en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder. Eerder verschenen Crimineel Utrecht (6e druk) en Utrecht Hooligans (4e druk).

Specificaties

ISBN13:9789089754936
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Verschijningsdatum:2-8-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Moordstad