Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Is er ruimte in de gevestigde orde?

Essay over het individuele in organisatie, management en bestuur

Paperback Nederlands 2015 9789086841134
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Ooa Boek van het Jaar 2015

In bondige observaties en reflecties omtrent het omgaan met organisaties en functioneel denken stelt Marjorieke Glaudemans kwesties ter discussie waar de hedendaagse 'goed georganiseerde mens' onvermijdelijk mee van doen heeft.

'Is er ruimte in de gevestigde orde?' laat zich lezen als een rijke conversatie, met verwijzingen naar ideeën uit de kunst, filosofie en organisatietheorie. Een boek dat de verwondering naar boven haalt, waarin van alles aan de orde komt, zonder de schijnbare geruststelling van een nieuw systemisch denkmodel dat in vijf of zeven stappen belooft hoe we de zaak onder controle kunnen krijgen. Voor al diegenen die wel eens nerveus worden van de heersende overtuiging dat overal een sluitend antwoord op zou zijn.

'Is er ruimte in de gevestigde orde?' is een pleidooi voor het individuele vermogen om te blijven bevragen wat er speelt in organisatie, management en bestuur.

Voor iedereen die met organisatie en management te maken heeft: leidinggevenden, ondernemers, beleidsmakers, bestuurders, managers, medewerkers, critici, kunstenaars, social designers, wetenschappers, adviseurs, belanghebbende partijen, shareholders, klanten, consumenten, concurrenten, activisten, burgers, kortom wie niet?

"Dit boek is vol betekenissen. Echt een van de rijkste boeken die ik recentelijk heb gelezen. Echt een geweldig boek waar je geest voortdurend door wordt geduwd, niet agressief, maar je speelt door dat boek. Je raakt in gedachten. Met dit boek ben je langer bezig dan met andere boeken." - Harry Starren, visionair denker en facilitator omtrent internationale ontwikkelingen in management en innovatie, voormalig CEO managementcentrum de Baak.

Specificaties

ISBN13:9789086841134
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:IJzer
Druk:1
Verschijningsdatum:12-2-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Ooa Boek van het Jaar 2015 - Is er ruimte in de gevestigde orde?
Nico Jong | 2 juni 2016
Kunstenares Marjorieke Glaudemans voerde ruim twintig jaar gesprekken met mensen in bedrijven, organisaties en instellingen. Mensen die behoren tot de gevestigde orde – het dagelijkse organisatieleven – waar zij de samenleving vormgeven, organiseren en managen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Ooa kiest Boek van het Jaar 2015
Pierre Pieterse 23 mei 2016 Niet De Corporate Tribe, ook niet The Network Always Wins maar Is er ruimte in de gevestigde orde? van Marjorieke Glaudemans mocht zich tijdens het Boek & Festival tooien met de prestigieuze titel Ooa-boek van het jaar 2015. De jury prees het boek omdat het ‘organisatiepoëzie schrijft, vragen stelt én bemoedigt’.

Over Marjorieke Glaudemans

Marjorieke Glaudemans, 1965, kunstenaar en adviseur, studeerde na het VWO aan verschillende afdelingen aan de kunstacademie in Arnhem, modevormgeving, monumentale kunst en vrije kunst. In het laatste jaar van haar studie (1989-1990) deed ze, tijdens een werkperiode in Engeland, een onderzoek naar hoe we niet aflatend onze identiteit construeren. In 1993/1994 volgde ze een didactische opleiding om zich te verdiepen in nieuwe rollen voor een kunstenaar in de huidige samenleving. Ze initieerde en coördineerde bij centrum voor kunst en cultuur de Mariënburg in Arnhem een afdeling voor kunstprojecten in bedrijven en organisaties (1994-1998). Ze onderzocht de rol van emoties in onze maatschappij met het project Handwijzer voor het sentiment (1997-2001), intervenieerde onder de naam Visor interventies in diverse bedrijven en instellingen (1995-2002), initieerde Inventies (2000), een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en managers voor een dialoog over enthousiasme, deed veldonderzoek bij management centrum de Baak naar organisatie- en consultancy-strategieën (2001-2002) en onderzocht met het project nomansland de grenzen van de publieke en private ruimte (2001-2004). Van 2008 tot 2012 was ze samenwerkingspartner bij Instituut Maatschappelijke Innovatie. Vanaf 2002 werkte ze onder de noemer free id zone, met de focus op het individuele in organisatie, management en bestuur, verder aan het doorlopend veldonderzoek waar ze in 1993 mee begon. Begin 2015 publiceert ze bij uitgeverij IJzer een bundeling van haar bevindingen: 'Is er ruimte in de gevestigde orde? essay over het individuele in organisatie, management en bestuur'.

Andere boeken door Marjorieke Glaudemans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Is er ruimte in de gevestigde orde?