Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Vogeltaal

Hoe vogels met elkaar communiceren

Paperback NL 2022 9789085717836
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Achter de fluitconcerten van vogels gaan fascinerende vragen schuil. Hoe leren zangvogels liedjes? Waarom produceren vogels hun geluiden op een compleet andere manier dan mensen? Hoe zetten ze zang in om hun territorium te verdedigen? Waarom beïnvloedt het repertoire van een mannetje zijn paringssucces?

En dan is geluid nog maar één van de vele manieren waarop vogels communiceren. Vogels verleiden elkaar met oogverblindende veren of zwaaien agressief met hun vleugels om indringers weg te jagen. Ze misleiden andere soorten met een ‘vals alarm’-roep of vertonen indrukwekkende groepsdansen. Daarnaast is recent ontdekt dat geur voor veel vogels een stuk belangrijker is dan gedacht.

Vogeltaal duikt in de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de communicatie van vogels. Het laat zien hoe vogels in allerlei situaties met elkaar in contact staan, en geeft daarmee een inkijkje in hun intelligentie. Ook beschrijft dit rijk geïllustreerde boek hoe vogels hun communicatie aanpassen in een veranderende wereld met steeds meer menselijke invloeden en omgevingsruis.

Met een voorwoord van Camilla Dreef

Specificaties

ISBN13:9789085717836
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:New Scientist
Verschijningsdatum:31-5-2022

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vogeltaal