Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen

Paperback Nederlands 2015 9789079826162
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Volgens de Universiteit van Oxford verdwijnt de komende 20 jaar ongeveer 40% van alle banen. Nu is het verdwijnen van banen en het ontstaan van nieuwe banen iets van alle tijden. In de haven van Rotterdam zijn geen sjouwers meer, maar kraanmachinisten.

De mannen met een klembord die de goederen controleerden zijn vervangen door RFID chips en ook hebben we al in geen jaren meer een encyclopedieverkoper aan de deur gehad. De afgelopen vijf jaar zijn er echter ook miljoenen banen bijgekomen doordat we apps op telefoons hebben. Ook de hoeveelheid data die we produceren, die geanalyseerd moet worden, levert miljoenen banen op.Het unieke aan de huidige ontwikkelingen is echter de omvang en het soort banen dat verdwijnt. Het soort banen behelst namelijk ook hoog opgeleide kenniswerkers, zoals accountants, makelaars en juridische functies.

De omvang is ook enorm, want het feit dat 40% van alle banen in 20 jaar tijd gaat verdwijnen is nog nooit eerder vertoond. Dit boek is geen uitputtend document met alle banen die verdwijnen en verschijnen, maar heeft als doel een beeld te schetsen van een aantal banen die op de tocht komen te staan, de ontwikkelingen die daaraan ten grondslag liggen en wat daarvoor in de plaats gaat komen. Het is deels een vertaling van het academische onderzoek van Oxford naar de praktijk van alledag. Daarnaast biedt dit boek inzicht in de kansen die ontstaan door dezelfde ontwikkelingen die de banen laten verdwijnen.

Specificaties

ISBN13:9789079826162
Trefwoorden:banen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:64
Druk:1
Verschijningsdatum:7-1-2015
Hoofdrubriek:Management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is een freelance professional bemoeial. Hij helpt bedrijven met het oplossen van personeelsproblemen. Dat kan door nieuwe werknemers aan te trekken, maar ook door organisaties en mensen te helpen slimmer te werken. Hij is expert op het gebied van recruitment nieuwe stijl en personeelsbeleid in de eenentwintigste eeuw, waarin nieuwe media steeds een grote rol spelen. De afgelopen jaren heeft Van de Haterd veel organisaties bijgestaan met inspiratie-sessies of adviesopdrachten rondom arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Om mooi te zijn naar buiten moet een organisatie eerst mooi van binnen zijn en vervolgens dit uitdragen. Werken Nieuwe Stijl gaat over het van binnen mooier worden. Zie ook: HNW-blog

Andere boeken door Bas van de Haterd

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen