Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verschuivingen in de wereldorde

Hoe naties vallen en opstaan

Paperback Nederlands 2023 9789047014720
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑01‑2024
24,99

Samenvatting

Ray Dalio, auteur van de bestseller Principes, analyseert al jarenlang economische en politieke verhoudingen voor zijn succesvolle investeringsbedrijf Bridgewater Associates. Een paar jaar geleden merkte hij een combinatie van politieke en economische omstandigheden op die hij in zijn vijftigjarige carrière nog niet eerder was tegengekomen.

Hij zag grote schulden en rentetarieven van nul of bijna nul bij de drie grote reservevaluta, grote politieke en welvaartsverschillen binnen landen, en een conflict dat ontstond tussen een opkomende wereldmacht (China) en de bestaande (de VS). Hij bestudeerde vergelijkbare historische perioden en ontdekte dat deze specifieke combinatie van omstandigheden karakteristiek is voor de meest turbulente tijden in de geschiedenis; overgangsperioden zoals de jaren tussen 1930 en 1945, waarin welvaart en macht verschoven op een manier die de wereldorde volledig veranderde.

In 'Verschuivingen in de wereldorde' kijkt Dalio terug op vijfhonderd jaar geschiedenis en negen wereldrijken – waaronder het Nederlandse, het Britse en het Amerikaanse. Hij analyseert de successen en mislukkingen van belangrijke landen in de wereldgeschiedenis en onthult de tijdloze en universele dynamiek achter deze verschuivingen. Daarnaast biedt hij praktische principes voor beleidsmakers, leiders, investeerders en anderen die in deze omgeving opereren. Want één ding is duidelijk: de nabije toekomst kan er weleens radicaal anders uitzien dan we gewend zijn.

Specificaties

ISBN13:9789047014720
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:1-1-2024
ISSN:

Over Ray Dalio

Ray Dalio is een van de grootste investeerders en ondernemers van onze tijd. Hij stond in de Time 100-lijst van de invloedrijkste mensen ter wereld en de Forbes 100-lijst van de rijkste mensen ter wereld.

Andere boeken door Ray Dalio

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verschuivingen in de wereldorde