Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

ON/OFF

Op zoek naar balans in digitale tijden

Paperback Nederlands 2017 9789038802350
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'ON/OFF' is een openhartige zoektocht naar meer balans in digitale tijden. Hét boek voor iedereen die zich gezonde zorgen maakt en optimistische suggesties zoekt.

De hoeveelheid digitale technologie groeit onstuimig en maakt ons leven stukken aangenamer. Alleen... steeds meer mensen krijgen door dat we daar een flinke prijs voor betalen. Maar welke precies? Wat gebeurt er met onze creativiteit, onze cultuur en ons zelfbeeld door al dit gemak? Zijn we te afhankelijk geworden? En kunnen we daar nog iets aan doen, zonder afscheid te hoeven nemen van het goede dat het ons óók brengt?

In 'ON/OFF' bespreekt mediawetenschapper Sidney Vollmer zijn eigen worsteling met digitale verlokkingen. Van de videobanden, msn-chats en Nintendo 8-bit uit zijn jeugd tot algoritmes, big data en het nepnieuws van nu. Op fascinerende wijze laat hij zien welke belangrijke voorlopers onze huidige digitale wereld kent, hoe ver de macht van digitale technologie reikt en welke stappen we kunnen nemen om onze afhankelijkheid – ons digitalisme – te lijf te gaan.

'ON/OFF is een must read voor iedereen die meer inzicht wil in wat de digitale technologie in je directe omgeving óók veroorzaakt.' - Schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen

'Vroeger gingen we iedere week naar de videotheek, nam ik hitjes op van de Top 40 met cassettebandjes, leende ik boeken van de bieb en pakte ik de mobiel van mijn moeder om meisjes te sms’en. Vroeger speelden mijn broertje en ik Super Mario zonder dat we hoefden bij te betalen en was chatten onschuldig. Tegenwoordig ben ik verslaafd aan digitale technologie en word ik constant in de gaten gehouden. Digitale technologie grijpt veel dieper in op mijn leven – en op dat van mensen die ik liefheb – dan ik zou willen. Daarom schreef ik dit boek. Omdat ik me zorgen maak. Maar ook omdat ik kansen zie om het tij te keren. Om ons te verdedigen. Om meer balans te krijgen in digitale tijden.'

Specificaties

ISBN13:9789038802350
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Druk:1
Verschijningsdatum:25-4-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sidney Vollmer

Sidney Vollmer (1983) schreef eerder de roman Alles ruikt naar chocola, ook verschenen als prijswinnende en revolutionaire BookApp. Hij publiceerde het Twitter-dagboek Atlasvlinders, schreef columns voor verschillende bladen, scenario’s, regisseerde fictiefilms en theater. Momenteel werkt hij als communicatiestrateeg in de reclamewereld.

Andere boeken door Sidney Vollmer

Inhoudsopgave

Inleiding: Op een rots

Deel 1: OFF
1. Magneetspoelen
2. Rec/Pause
3. Lees (en wordt gelzen)
4. We bellen
5. I Up
6. Hashtag

Deel 2: ON
1. Digitalisme
2. Lagom: 24 principes
3. Druppels

Epiloog
Dank
Bronnen en noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ON/OFF