Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergronden van farmaceutische patiëntenzorg

Paperback NL 2023 9789036827188
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Dit boek gaat in op het leveren van farmaceutische patiëntenzorg. Om deze zorg goed te kunnen leveren is het noodzakelijk meer te weten over onderwerpen die daar een belangrijke rol bij spelen: denk aan medicatieveiligheid, het goed uitvoeren van medicatiebewaking, polyfarmacie, de invloed van therapietrouw en de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners, zoals de huisarts, de praktijkondersteuner, de thuiszorg, de specialisten in het ziekenhuis en andere apotheken. In het boek is ook aandacht voor de rol van de mantelzorger, de zorg aan de patiënt die niet meer beter wordt (palliatieve zorg) en de kwaliteit van zorg die elke apotheek moet leveren.
Achtergronden van farmaceutische patiëntenzorg is een geheel nieuw boek. Het heeft zijn eigen plek gekregen naast het standaardwerk Farmacotherapie voor apothekersassistenten. Het boek sluit door de inhoud naadloos aan op de onderdelen B1-K1 ‘Voert geïndividualiseerde farmaceutische patiëntenzorg uit’, B1-K1 ‘Verleent niet-receptgestuurde zorg aan de patiënt’ en B1-K4-W3 ‘Werkt multidisciplinair samen en stemt werkzaamheden af (samenwerking)’ uit het Kwalificatiedossier. Daarnaast is het boek bij uitstek geschikt om ingezet te worden bij het keuzedeel ‘Specifieke doelgroepen voor de apothekersassistent’. 
In Nederland is het begrip ‘farmaceutische patiëntenzorg (FPZ)’ in 1993 geïntroduceerd. Bij farmaceutische patiëntenzorg vindt een intensievere begeleiding van patiënten plaats door de apotheek. Het doel is dat de patiënt zijn geneesmiddelen zo effectief, correct en veilig mogelijk gebruikt. Dit kan alleen als het apotheekteam de patiënt goed kan informeren over de geneesmiddelen, de toediening en het doel of belang van de behandeling. Farmaceutische patiëntenzorg wordt geleverd door het hele apotheekteam. 
Achtergronden van farmaceutische patiëntenzorg is geschikt voor iedereen die de opleiding tot apothekersassistent volgt. Daarnaast is het als naslagwerk erg handig in de dagelijkse praktijk van de apotheek.
Jeroen Mentink is openbaar apotheker in Zierikzee. Naast zijn werkzaamheden als apotheker is hij actief in het onderwijs en heeft hij ruime ervaring met (na)scholing van apothekers, farmaceutisch consulenten en apothekersassistenten. Verder heeft hij zitting in diverse (vakinhoudelijke) commissies en is hij actief als auteur van scholingen en naslagwerken.

Specificaties

ISBN13:9789036827188
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:209
Verschijningsdatum:6-7-2023
Hoofdrubriek:Paramedisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Achtergronden van farmaceutische patiëntenzorg