Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Beschermjassen

Transculturele hulp aan families

Paperback Nederlands 2016 9789023254553
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat heeft een hulpverlener nodig om intercultureel competent te zijn?
- Welke invloed heeft zijn persoonlijke achtergrond op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur of context?
- Hoe kan een werkelijk toegankelijke en goed werkende hulpverlening aan migranten en vluchtelingen maar ook aan Nederlanders gerealiseerd worden?
- Welke rol spelen het intergenerationele familiedenken en de gevolgen van migratie daarbij?

In deze herziene editie is aan ieder hoofdstuk een verwerkingsopdracht toegevoegd. Verder komt het belang van empathie en compassie in hulpverlening uitgebreid aan de orde. Ook is er aandacht voor superdiversiteit en theorie over de werking van in- en uitsluitingsmechanismen.
Beschermjassen, transculturele hulp aan families biedt een nieuw perspectief op de hulpverleningspraktijk. Het gaat in op wat een professional nodig heeft voor een open dialoog met de 'vreemde ander'. Interculturele competenties komen uitgebreid aan de orde. Ook worden instrumenten behandeld, zoals het genogram en de levenslijn, die inzetbaar zijn in het contact tussen hulpverlener en cliënt. De benadering sluit naadloos aan bij de multidisciplinaire en integrale aanpak die steeds meer gevraagd wordt van hulpverleners.

Dit boek bevat aansprekende verhalen van mensen die zichzelf ontmoeten in de dialoog met de 'vreemde ander'. Hulpverleners vertellen op een openhartige manier over hun persoonlijke ervaringen. Deze vaak intieme familieverhalen komen heel dicht bij de lezer, die automatisch gaat nadenken over hoe de lijnen lopen in zijn eigen familie. Het is een eye-opener voor velen dat de kracht van families, die in de hulpverlening vaak niet benut wordt, zo eenvoudig in te zetten is.

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor hulpverleners. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij.

Specificaties

ISBN13:9789023254553
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Druk:5
Verschijningsdatum:6-4-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Irene Zwaan

Irene Zwaan (1968) is ontwikkelingssocioloog en was werkzaam als Ontwikkelingswerker in Afrika en als adviseur emancipatie in Nederland. Tegenwoordig publiceert ze over diversiteitsvraagstukken en maatschappelijke ontwikkeling. Eerder schreef ze De afwezige vader bestaat niet en (samen met Kitlyn Tjin A Djie) De familieziel.

Andere boeken door Irene Zwaan

Inhoudsopgave

1. Kitlyns verhaal
2. Beschermjassen
3. Divers Drenthe
4. De kracht van families
5. Impact van migratie
6. Interculturele competenties
7. Instrumenten voor de interculturele dialoog
8. Nieuw perspectief in hulpverlening

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beschermjassen