Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Voor Daan Asser

Procesrechtelijke desiderata ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag

Gebonden Nederlands 2020 9789013160567
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Wat is uw grootste wens voor de toekomst van het burgerlijk procesrecht? Deze vraag werd aan tal van vooraanstaande juristen uit de wetenschap en praktijk gesteld. Hun antwoorden leest u in dit liber amoricum voor Daan Asser.

Dit jaar is Daan Asser 75 jaar geworden. Ter ere van zijn verjaardag verschijnt de feestbundel Voor Daan Asser. De redactie heeft gekozen voor het onderwerp procesrechtelijke desiderata. Een passend thema voor iemand als Daan Asser, een jurist die gekenmerkt wordt door een grote belangstelling voor het burgerlijk procesrecht en zijn doel in alles wat hij doet het recht verder te brengen. Ieder van de auteurs heeft daarom een desideratum op procesrechtelijk gebied verwoord. Welke koers zouden zij dit rechtsgebied het liefst zien inslaan?

Nog nooit eerder hebben zoveel juristen uit wetenschap en praktijk – die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in het burgerlijk procesrecht – hun wensen voor hun vakgebied onder woorden gebracht.

De uiteenlopende bijdragen slagen erin de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het Burgerlijk procesrecht te vangen. Een waardevolle exercitie, want het burgerlijk procesrecht staat als rechtsgebied immers bepaald niet stil. Zo zal u niet ontgaan zijn dat het civiele bewijsrecht grondig gewijzigd wordt. Het wetsvoorstel daartoe ligt inmiddels bij de Tweede Kamer. Verschillende bijdragen in deze bundel haken op dit wetsvoorstel in, geschreven door zowel wetgevingsambtenaren als door praktijkjuristen.

Wie wil weten wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van het burgerlijk procesrecht kan niet om dit boek heen. De bijdragen in deze bundel vormen een ‘must read’ voor iedereen die te maken heeft met dit rechtsgebied. Van advocaten tot rechters – en van wetenschappers tot studenten.

Specificaties

ISBN13:9789013160567
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:396
Druk:1
Verschijningsdatum:10-12-2020
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voor Daan Asser